середу, 26 листопада 2014 р.

Скорботна свічка пам'яті святої.

Голодомор 1932-1933 рр.-одна з найстрахітливіших сторінок у історії українського народу.28 листопада 2006 року. Верховна Рада України визнала Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу. Об'єктивна статистика про справжню кількість жертв голоду нині  відсутня.До 1 грудня 1932 р.облік жертв ніхто не вів.Крім того,статистика смертності велася до 15 квітня 1933 р., а потім її за командою Постишева припинили.До того ж всі дані про смертність суворо засекречувалися.
Саме тому не можуть історики по сьогоднішній день підрахувати справжню кількість жертв голодомору.
Різні джерела називають різні цифри -від 531 тис.осіб до 7 млн.200 тис. жертв.А одна з міжнародних конференцій на тему голодомору в Україні 1932-1933рр. дійшла висновку, що жертв було близько 10 млн. Третина всіх померлих-це діти. А до якої статистики віднести тих,кого сталінські чекісти розстріляли за кілька колосків, чи які померли, засуджені за ці ж колоски у в'язницях чи таборах.
Страхіття! І щоб таке ніколи більше не повторювалося, нам слід про все знати і все пам'ятати.
Всі ті хто сьогодні почули історію як все відбувалося трішки задумаються над тим, що пережив наш Український народ.

  

 

                                                     


                                                      
20 листопада працівники бібліотеки Кравчук О. Ф. та Пилипчук А.Є. в приміщенні бібліотеки провели тематичну бесіду на тему "Скорботна свічка пам'яті святої". Під час зустрічі виступив вчитель історії Боровицький Ярослав Васильович, а учні 9-10 класів читали вірші про голодомор. Ігнатюк Ольга читала вірш "Тридцять третій", Мурава Едуард - вірш "Голодомор", "Закон про п'ять колосків", Дубина Анна - "Біла постать", "Бабуся в голодний рік".
Організовуючи такі бесіди діти вчаться сприймати різні життєві ситуації, вивчати минуле свого народу, виховувати правильне ставлення до історії Українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар