суботу, 22 листопада 2014 р.

"Шевченко в моєму серці"

Все йде, все минає... Та в історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує все людство. До них належить ім'я нашого великого українського поета, демократа, прозаїка, драматурга, патріота та пророка нашої нації - Тараса Григоровича Шевченка. Він - символ чесності, правди, і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість Генія планетарного масштабу зігріта гарячою любов'ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.
В цьому році ми відзначали 200 річницю від Дня народження геніального поета - революціонера Т.Г. Шевченка. І особливо цей рік нагадує такі його слова "Борітеся, поборете, нехай Бог вам помагає!" Світлий образ Кобзаря безсмертний, як і сам народ, що породив його, Шевченків "Кобзар" - це Біблія українського народу. Вона зібрала кожну сльозину, найменший стогін болю кріпака, а духовну велич і красу народу піднесла на найвищу височінь, чим збагатила увесь світ...

Працівники бібліотеки провели презентацію "Шевченко в моєму серці". В бібліотеці була відкрита книжкова виставка, як доповненням був представлений вишитий портрет Т.Г. Шевченка, який презентувала бібліотеці колишня завідуюча бібліотеки для дорослих Н.В. Сосніна.
Були запрошені діти, які читали вірші Шевченка. Уривок з балади "Причинна" "Така її доля..." читала Ольга Ігнатюк. Оніщук Надія читала вірш "Гомоніла Україна", і вірш "Заповіт" читав Мурава Едуард.




Ми повинні читати твори Т. Г. Шевченка і наша мова буде гарною, чарівною, барвистою, бо українська мова - одна з найкращих мов світу!

Немає коментарів:

Дописати коментар