суботу, 14 жовтня 2017 р.

Як тебе не любити, Цумане мій.

Свято Покрови - 14 жовтня є одним із найулюбленіших українських свят. За переказами, цього дня військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я - Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у молитві звернулися до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця вкрилася їх своєю покровою. Після цього вороги не могли побачити цих людей. Відтоді Покрова асоціюється з заступництвом і захистом від ворога.
Цього ж дня відзначається День козацтва, бо запорізькі козаки особливо шанували Богородицю - Покрову.
День захисника України - молоде свято, офіційно встановлене 14 жовтня 2014 року указом Президента "...З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи української  громадськості.
 І саме у цей день ми святкуємо день селища. У церквах проходять святкові богослужіння. А далі протягом дня відбуваються різноманітні масові заходи до яких долучаються всі організації і жителі селища. 

На святковий концерт була запрошена народний депутат Ірина Констанкевич, на якому нагороджувала грамотами і подарунками кращі організації селища. Приємно було отримати нагороду і нам працівникам бібліотеки для дорослих - подяку і літературу для наших користувачів.

 


Запрошені депутати обласної ради Ройко Ю.П.,Омельчук О.
Голова районної ради Хмілевський В.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар