четвер, 27 лютого 2014 р.

Бібліотека за здоровий спосіб життя

Мета заходу: формування в учнів правильного уявлення про здоров'я, здоровий спосіб життя; виховання дбайливого ставлення до свого здоров'я, здоров'я оточуючих; пропаганда здорового способу життя; профілактика паління, пияцтва, наркоманії.


 Зверніть, будь ласка, увагу на вислови. 



"Тютюн приносить шкоду тілу, руйнує розум, отупляє цілі нації." О. де Бальзак
"Люди впускають ворога в свої вуста, і він викрадає їх мозок",- говорив Шекспір про спирт і тютюновий дим.
"Сп'яніння - є добровільне божевілля людини." Арістотель
"Вино мстить п'яниці" Леонардо да Вінчі
"Від вина гине краса, вином скорочується молодість." Горацій


Результати досліджень свідчать про те, що багато людей набули цих звичок у підлітковому віці. Тиск з боку товаришів і бажання бути схожими на дорослих спонукають підлітків до паління та вживання спиртних напоїв.

Паління - це найшкідливіше заняття, яке не можна кинути без зусиль. Це справжня наркоманія, і тим більше небезпечна, що багато хто не сприймає цю проблему серйозно.


Паління підлітків насамперед позначається на нервовій і серцево-судинній системах.Паління впливає на успішність школяра, уповільнює їх фізичний і психічний розвиток. Стан здоров'я, підірваний палінням не дозволяє вибрати рід занять до душі, добитися успіху (хлопцям стати льотчиками, спортсменами, дівчатам-балеринами, співачками та ін.)


Паління і школяр несумісні. Шкільні роки - це роки зростання як фізичного, так і розумового.Організму потрібно багато сил, щоб справитися зі всіма навантаженнями. Як відомо, навики, звички, засвоєні в шкільному віці, найміцніші. Це стосується не тільки корисних, але й шкідливих звичок.
Тому ми за здоровий спосіб життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар