четвер, 27 лютого 2014 р.

Бібліотека за здоровий спосіб життя

Мета заходу: формування в учнів правильного уявлення про здоров'я, здоровий спосіб життя; виховання дбайливого ставлення до свого здоров'я, здоров'я оточуючих; пропаганда здорового способу життя; профілактика паління, пияцтва, наркоманії.


 Зверніть, будь ласка, увагу на вислови. 



"Тютюн приносить шкоду тілу, руйнує розум, отупляє цілі нації." О. де Бальзак
"Люди впускають ворога в свої вуста, і він викрадає їх мозок",- говорив Шекспір про спирт і тютюновий дим.
"Сп'яніння - є добровільне божевілля людини." Арістотель
"Вино мстить п'яниці" Леонардо да Вінчі
"Від вина гине краса, вином скорочується молодість." Горацій


Результати досліджень свідчать про те, що багато людей набули цих звичок у підлітковому віці. Тиск з боку товаришів і бажання бути схожими на дорослих спонукають підлітків до паління та вживання спиртних напоїв.

Паління - це найшкідливіше заняття, яке не можна кинути без зусиль. Це справжня наркоманія, і тим більше небезпечна, що багато хто не сприймає цю проблему серйозно.


Паління підлітків насамперед позначається на нервовій і серцево-судинній системах.Паління впливає на успішність школяра, уповільнює їх фізичний і психічний розвиток. Стан здоров'я, підірваний палінням не дозволяє вибрати рід занять до душі, добитися успіху (хлопцям стати льотчиками, спортсменами, дівчатам-балеринами, співачками та ін.)


Паління і школяр несумісні. Шкільні роки - це роки зростання як фізичного, так і розумового.Організму потрібно багато сил, щоб справитися зі всіма навантаженнями. Як відомо, навики, звички, засвоєні в шкільному віці, найміцніші. Це стосується не тільки корисних, але й шкідливих звичок.
Тому ми за здоровий спосіб життя!

неділю, 23 лютого 2014 р.

«Хай оживає істина стара: людина починається з добра»

Тема: «Хай оживає істина стара: людина починається з добра»

Мета: Ознайомити учнів із поняттям "добро" та його проявами; пробуджувати та стимулювати в учнів бажання творити добро.



Не лінуйтесь робити добро.
Лише зла не бажайте нікому.
Бо воно як велика гора,
Стане вам на  шляхові земному.
Побажавши один одному добра, ми разом із вами полинемо у прекрасний світ. У нас сьогодні незвичайна відкрита виховна година. 

За легендою, коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до 
дитини ангела - охоронця. Уві сні ангел цілує ди­тину тричі: в чоло — аби вона зрос­тала розумною; в личко — щоб була красивою; в груди — аби здоров'я, любов та доброта вселилися в її тіло, серце та душу. Але то легенда. Нема в світі двох однакових людей. Кожна людина - індивідуальність.
Щоб людині добре жилося, працювалося, щоб вона мала гарне самопочуття, і середовище має бути сприятливим, комфортним. У державі повинні панувати мир і процвітання, у колективі - доброзичливі взаємовідносини, у сім'ї - добробут і любов. Якщо ви хочете, щоб оточуючі поважали вас, прислухалися до вашої думки, навчіться поважати їх, любити, допомагати їм.
Кожна людина повинна прагнути стати чесною і порядною. Але щоб вирости такою, потрібно боротися із лінощами, недбалістю, брехливістю, відкинути заздрість і багато негативного.



Бути добрим-це забути про себе самого,щоб думати за інших.
Бути добрим-це пробачати,пам`ятаючи,що слабкість людська є сильніша від злості.
Бутим добрим-це мати милосердя для слабкості інших людей і пам`ятати,що ми не є кращими від інших,навіть в їхніх ситуаціях ми були б,може,ще гірші.
Бути добрим-це закрити очі на прояви невдячності.
Бути добрим-це давати навіть тоді,коли нічого не отримуємо,посміхаючись до тих,які нас не розуміють, навіть недооцінюючих нашої доброти.
Бути добрим-це погодитись на те,що чим більше будемо давати,тим більше від нас будуть очікувати.



 Гете писав: «Перед розумним треба схилити голову,а перед добрим серцем стати на коліна».


Хочеться закінчити годину спілкування словами: "Поспішайте творити добро!"