середу, 30 жовтня 2013 р.

Тематичний вечір "День селища"

Погожого осіннього дня, коли на землю почали опускатися перші листочки, в смт Цумань було по-особливому святково і піднесено.
На свято Покрови жителі Цуманя святкували День Народження селища.
Назва нашого селища походить з глибини віків. В далеких південних степах ХІІ-ХІІІ століттях кочували войовниці орди половців, яких на Русі називали «куманами».
                  

Дослідник історії селища Олександр Дашкевич вважає, що якось під час вдалого походу на половців давньоруські воїни захопили багато полонених «КУМАНІВ» і поселили їх на місці сучасного селища. А селище отримало назву Кумань ( з часом трансформувалось на Цумань ).
          Статус селища міського типу Цумань отримав у 1950 р.




Перед концертом працівники БК провели караоке, відбувся конкурс екібан "Барви осені" в якому приймали участь всі організації селища. 


                               

На святковому концерті вітали споживче товариство, підприємців, медиків, працівників аптек і лісового господарства. 




Селище наше красиве і квітуче. Справжньою окрасою його є люди. Ми бачимо їх щодня,  вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна
 праця – то джерело людської мудрості і самовідданості. Немало добрих слів сказав про наших земляків селищний голова О. В. Кобилан, настоятель Свято-Покровського храму УПЦ протиїєрей отець Михаїл Кулакевич, настоятель храму Іоанна Хрестителя УПЦКП протоїєрей отець Тарас Манелюк.


  
                                             
 

Селище славиться не тільки працьовитими людьми, але й людьми, які продовжують  традиції української культури, це працівники будинку культури, музичної школи, працівники бібліотеки для дорослих та дітей.
А доросла бібліотека представила книжкову виставку «Благословенний край - Волинь».

                                                                           
 

                                                                      

Бережімо ж славні традиції, звичаї та свята нашого селища, примножуймо здобутки його на радість дітям та внукам нашим.
Бережімо ж наше селище, не цураймося його свят та буднів, бо селище - це криниця нашого родоводу, це наша велика родина.

      
Ведучі вечора - Аліна Пилипчук, Василь Шульгач та Ольга Ворон.